Emrulevvel

"…فَاعْلَمْ أَنَّهُ لَا إِلَهَ إِلَّا اللَّهُ" İlk Emir الأ مر ألأول Emrul Evvel

Hızır’ın Musa aleyhisselam’ın şeria’tından çıkabilmesi gibi insanlardan bazılarının da Muhammed sallallahu aleyhi ve sellem’in şeria’tından çıkabileceğine inanan kimse kafirdir.
Her kim herhangi bir kimsenin Muhammed sallallahu aleyhi ve sellem’in şeria’tından çıkmasını caiz görürse kafir olur. Çünkü Allah, Muhammed sallallahu aleyhi ve sellem’i bütün insanlara göndermiştir. Ona itaat etmeyi bütün insanlara ve cinlere vacib kılmıştır.
“Seni -başka bir şey olarak değil- ancak alemlere rahmet olarak gönderdik.”(Enbiya / 107)
“Seni ancak bütün insanlara müjdeleyici ve uyarıcı olarak gönderdik. Fakat insanların çoğu bilmezler.”(Sebe /28)
“De ki: Ey insanlar! Şüphesiz ben, sizin tamamınıza gönderilmiş Allah’ın Rasulu’yüm!.”(A’raf/ 158)
Her kim Rasul’e icabet etmez ve bu Rasul’e tabi’ olmazsa ister yahudi, ister hıristiyan, ister mecüsi olsun; hangi dinden olursa olsun- o kafirdir. Çünkü Allah onu, kendisine itaat ve ittiba edilmesini farz kılarak göndermiştir. Yahudiliğin ve hıristiyanlığın onun gönderilişi ile neshedilmiş hükmü aldırılmıştır. Hiç kimsenin onun itaati dışına çıkma hak e yetkisi yoktur.
Hızır, Musa aleyhiselam’ın şeriatına bağlı değildi. Çünkü o, İsrailoğullarından değildi. Bundan dolayı Musa’nın şeriatından çıkmıştı. Hızır’ın Musa aleyhiselam’ın şeriatından çıkmasının caiz olduğu gibi, Muhammed sallallahu aleyhi ve sellem’in şeriatından çıkmanın kendine caiz olduğunu iddia eden şu iki husustan dolayı kafirdir:
Birinci Husus: Muhammed sallallahu aleyhi ve sellem’in şeria’tı umümidir. Musa aleyhisselam’ın şeria’tı ise husüsidir. Bundan dolayı Hızır, Musa aleyhisselâm’ın şeria’tına bağlanmak zorunda değildi. Biz ise, Muhammed sallallahu aleyhi ve sellem’in şeria’tına bağlanmak zorundayız.
İkinci Husus: Sahih olan, Hızır’ın kendisine vahyedilen bir Nebi olduğudur. O müstakil bir şeria’t üzerineydi, Musa da müstakil bir şeria’t üzerineydi. İşte bundan dolayı her kim kendisi veya başkası hakkında Muhammed sallallahu aleyhi ve sellem’in şeria’tına bağlanmamanın, Muhammed sallallahu aleyhi ve sellem’in getirdiği şeria’ttan başka bir yolla Allah’a ibadet etmenin caiz olduğuna inanırsa, müslümanların icmasıyla kafirdir. Çünkü Nebİ sallallahu aleyhi ve sellem’in şeria’tı her iki alem için de, yani hem cinler için hem de insanlar için umümidir. Böyle bir kişi Muhammedu’r-Rasulullah’a şehadette bulunmamış olur.

Paylaşmak için tıklayın

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

error: Content is protected !!