Emrulevvel

"…فَاعْلَمْ أَنَّهُ لَا إِلَهَ إِلَّا اللَّهُ" İlk Emir الأ مر ألأول Emrul Evvel

Ebû Hüreyre radiyalllahu anh’dan rivayete göre, Rasûlullah sallallahu aleyhi ve sellem şöyle buyurmuştur: “Kim akşam namazından sonra altı rek’at nafile namaz kılar ve aralarında da kötü söz söylemezse on iki yıllık ibadet sevabına denk sevap kazanmış Olur.” ( Tirmizi 435 İbn Mâce, ikame: 113; Ebû Dâvûd, Tatavvu: 15 Zayif)
Âişe (r.anha)’dan şöyle de rivâyet edilmiştir: “Kim akşam namazından sonra yirmi rek’at nafile kılarsa Allah’ta ona Cennet’te bir ev yapar.”(Tirmizi, Uydurma)
Tirmizî: Ebû Hüreyre hadisi garibtir. Bu hadisi sadece Ömer b. Abdullah b. ebî -las’am’dan, Zeyd b. Hubab’ın rivâyetiyle bilmekteyiz.
Tirmizî: Muhammed b. İsmail Buhari ‘den işittim şöyle diyordu: Ömer b. ebî Has’am bilinmeyen ve hoş karşılanmayan bir kimsedir. Gerçekten o zayıf sayılmaktadır.

Ebu isa Tirmizi rahimehullah da Bu hadis garibtir demiş imam Buhari rahimehullah da çok zayif demiş. Şeyh Elbani rahimehullah bu hadise zayıf hükmü vermiştir.Delil olacak kuvvette değildir. Dini meseleleri zayıf ve uydurmalar üzerine bina etmek insanı küfre ve şirke götüren nedenlerdendir. Öyle rivayetler var ki uydurmadır. Tevhid inancına zıttır Amel edeni ve inananı dinden çakarır. Rabbim bizi bu gibi şeylerden muhafaza etsin.

Paylaşmak için tıklayın

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

error: Content is protected !!