Emrulevvel

"…فَاعْلَمْ أَنَّهُ لَا إِلَهَ إِلَّا اللَّهُ" İlk Emir الأ مر ألأول Emrul Evvel

Bunun dînde hiçbir aslı yoktur. Kur’an ve sahih sünnette böyle bir şey gelmemiştir. Halbuki Allah Teâlâ, elçisi Muhammed -sallallahu aleyhi ve sellem’in bizim gibi bir beşer olduğunu, fakat O’na vahiy indirmekle ve risâlet görevi vermekle üstün kıldığını bize haber vermiştir.
Nitekim Allah Teâlâ bu konuda şöyle buyurmuştur:
قُلْ إِنَّمَا أَنَا بَشَرٌ مِثْلُكُمْ يُوحَى إِلَيَّ أَنَّمَا إِلَهُكُمْ إِلَهٌ وَاحِدٌ
“De ki: Ben, ancak sizin gibi bir beşerim.Yalnız bana, ilahınızın bir ilah olduğu vahyediliyor.”(Kehf 110)
Yine şöyle buyurmuştur:
قُلْ إِنَّمَا أَنَا بَشَرٌ مِثْلُكُمْ يُوحَى إِلَيَّ أَنَّمَا إِلَهُكُمْ إِلَهٌ وَاحِدٌ فَاسْتَقِيمُوا إِلَيْهِ وَاسْتَغْفِرُوهُ وَوَيْلٌ لِّلْمُشْرِكِينَ
“De ki: Ben, ancak sizin gibi bir beşerim.Yalnız bana, (ibâdete hak mabud) ilahınızın bir ilah olduğu vahyediliyor.O halde O’na yönelin ve O’ndan mağfiret dileyin.Müşriklere yazıklar olsun.” (Fussilet 6)
Tasavvufçuların aşırı gidenleri, Nebimiz Muhammed sallallahu aleyhi ve sellem’in bir nur olduğuna, O’nun, Allah Teâlâ’nın yarattığı ilk varlık olduğuna ve diğer mahlukatın, O’nun nurundan yaratıldığına inanırlar ki bu, yalan ve sapıklıktır. Onların bu konuda bâtıl ve uydurma bir hadisten başka bir dayanakları yoktur.
Sofilerin Şeyhleri ve avami Allah Tealayi yalan isnat ediyor Allah azze ve celle iftara atanlar hakkında şoyla buyurmuştur; “Allah’a karşı yalan uyduran veya O’nun ayetlerini yalanlayandan daha zalim kimdir! Şüphe yok ki, zalimler kurtuluşa ermezler!”(En am/21)
“Allah’a iftira eden ya da O’nun ayetlerini yalanlayandan daha zalim kimdir! Onların kitaptaki(yazılı olan) nasipleri kendilerine erişecektir. Sonunda elçilerimiz (melekler) gelip canlarını alırken Allah’ı bırakıp da yalvarıp yakardıklarınız nerede? derler. (Onlar da) Bizden sıvışıp gittiler derler. Ve kâfir olduklarına dair kendi aleyhlerine şahitlik ederler.”(Araf/37)
Sofiler kendi şeyhlerine dua edip ibadet etmektediler buda büyük şirktir, ahirette ise hesabları çok çetin olacaktır. Allah Teala kendi dişinda başkasına sarf edilen duayı şirk demiş bunun yapanı müşrik demiştir.
“Öyleyse Allah’a karşı yalan uydurandan veya onun ayetlerini yalanlayandan daha zalim kimdir? Doğrusu suçlu günahkarlar kurtuluşa erişemez!”(Yunas/17)
Sofiler Allah Tealaya iftira ediyorlar, Allah’a iftira eden ise icma ile kafir olur Allah Teala şöyle buyurmuştur; “Kim Allah’a karşı yalan uydurandan daha zâlim olabilir? Onlar Rablerine arz edilecekler, şahitler de, “İşte bunlar Rablerine karşı yalan söyleyenlerdir.” diyecekler. Bilin ki, Allah’ın laneti zâlimlerin üzerinedir!”(Hud/18)
“Allah’a karşı yalan uyduran yahut kendisine hak gelmişken onu yalan sayandan daha zalimi kimdir? Cehennemde kâfirlere yer mi yok!.”(Ankebut/69)

Paylaşmak için tıklayın

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

error: Content is protected !!