Emrulevvel

"…فَاعْلَمْ أَنَّهُ لَا إِلَهَ إِلَّا اللَّهُ" İlk Emir الأ مر ألأول Emrul Evvel

Bu Tirmizi’den gelen rivayet sahih bir senedle gelmemiştir. Hadis ehli bunu zayıf saymıştır. Bunların başında gelen İmam Buhari rahimehullahtır. Buhari bu rivayete münker demiştir. Münker hadisler; “Zayıf olan bir ravinin, güvenilir ravilere muhalif olarak rivayet ettiği ve bu rivayetle tek kaldığı hadise münker hadis denilmiştir.” (Nuhbetu’l-fiker şerhi) Hadis konusunda yetkili otoriteler muhaddislerdir. Ve onların verdiği hükümle hadis alınır. Kim bu kaidelere ve kurallara uymazsa yalancıdır. Çünkü “Ebu Hureyre’den şöyle dediğini nakletti: Rasûlullah sallallâhu aleyhi ve sellem: “Duyduğu her şeyi nakletmesi yalan olarak kişiye yeter” buyurdu.”(Müslim Mükaddime.”(Ebu Davud, 4992; Sahih)

Tirmizi’den gelen rivayet; Temim ed Dârî radıyallahu anh’dan rivayete göre, Rasûlullah sallallahu aleyhi ve sellem şöyle buyurmuştur: “Kim on kere; Ben şahadet ederim ki Allah’tan başka hak ilah yoktur. O tektir onun ortağı yoktur. O tek hak ilahtır. O tektir ve hiçbir şeye muhtaç değildir. Eş ve çocuk edinmemiştir. Hiçbir şey ona denk ve benzer değildir.” derse Alah ona kırk milyon sevap yazar. “ (Tirmizi, 3473; Müsned; 16340; Zayif)
Tirmizî: Bu hadis garibtir. Ancak bu şekliyle bilmekteyiz. Halil b. Mürre hadisçiler yanında sağlam biri değildir. Muhammed b. İsmail el-Buhari der ki: Bu şahıs münker hadisler rivâyet eden birisidir.
Cübbeli televizyondan konuşurken “Bakın ben kitaptan konuşuyorum” diyordu. Ve “Ben kaynaksız konuşmam” diyordu. Söylediği rivayet İmamı Tirmizi sahihlememiş, İmamı Buhari bu hadisi rivayet eden ravi hakkında da bu ravi “münker hadisleri rivayet edeni birisinidir” demiştir. Bu cübbeli denen şahıs ilmi emanete uymuyor, ve ilmi emanete ihanet ediyor ve Muhaddislerin uydurma ve zayıf dediği rivayetleri de insanlara Nebi sallallahu aleyhi ve sellem’in hadisi diye aktarıyor.Hadis ehli derki Zayıf ve uydurma rivayetleri Nebi sallallahu aleyhi ve selleme şöyle buyurdu diye söylemek ve nispet etmek haram demişlerdir.”

Paylaşmak için tıklayın

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

error: Content is protected !!