Emrulevvel

"…فَاعْلَمْ أَنَّهُ لَا إِلَهَ إِلَّا اللَّهُ" İlk Emir الأ مر ألأول Emrul Evvel

“Onlar ki; Allah İle birlikte başka bir İlaha dua edip yalvarmayanlar. Hak ile olması dışında Allah’ın öldürülmesini haram kıldığı nefsi de öldürmezler. Zina da etmezler. Kim bunları yaparsa günahının cezasını bulur.”(Furkan/68)

Abdullah b. Mes’ud radiyallahu anh a dedi ki: Ey Allah’ın Rasulu dedim, Allah nezdinde en büyük günah hangisidir? O; “Allah’a seni yaratmış olduğu halde, herhangi bir şeyi  denk edinip ortak koşmandır” diye buyurdu. Ben: Sonra hangisidir? diye sordum. “(Seninle beraber) yemek yer korkusu ile çocuğunu öldürmendir” diye buyurdu. Sonra hangisidir? diye sordum. Buyurdu ki: “Komşunun hanımı ile zina etmendir . “Allah Teala bunu tasdik etmek üzere: “Onlar ki Allah ile birlikte başka bir ilâha yalvarmazlar. Hak ile olması dışında Allah’ın öldürülmesini haram kıldığı nefsi de öldürmezler, zina da etmezler.”(Buhari.4761; Müslim.3023; sahih )

İbn Mes’ud radiyallahu anh Rasullullah sallallahu aleyhi ve sellem’in şöyle dediğini nakletmiştir:’’Kim ibadette Allah’tan başka Ona denk yaptığı bir başkasını dua ile çağırıp durduğu halde ölürse cehenneme girer (Buhari. 4497 sahih)

Paylaşmak için tıklayın

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

error: Content is protected !!