Emrulevvel

"…فَاعْلَمْ أَنَّهُ لَا إِلَهَ إِلَّا اللَّهُ" İlk Emir الأ مر ألأول Emrul Evvel

Mekke müşrikleri darlık ve sıkıntı zamanlarda aracı ilâhlarını bırakır, yalnız Allah’a yönelirlerdi. Genişlik ve bolluk zamanlarında ise hem Allah’a hem de Allah ile aralarına edindikleri vasıtalara yalvarırlardı.

Zamanımız müşrikleri ise, darlıkta ve bollukta, sıkıntıda ve ferahlıkta dâima ölüler, türbeler, kubbeler ve mezar taşlarından oluşan ilâhlarına yalvarıyorlar. Hatta sıkıntıya düşülünce daha çok onlara yalvarıyorlar.

Yüce Allah Mekke müşrikleri hakkında şöyle buyurmaktadır: “Gemiye bindiklerinde dîni/tapınmayı Allah’a halis kılarak yalnız O’na duâ ederler, derken Allah onları karaya çıkardı mı derhal şirke koyulurlar…” [29/Ankebût Sûresi: 65)

İbnu’l Kayyım rahimehullah der ki: “Tevhidden yüz çeviren, kabul etse de etmese de müşriktir. Sünnetten yüz çeviren, kabul etse de etmese de bidatçıdır.”
“Ve yüzünü hanif (tevhid) olarak dine çevir! Sakın müşriklerden olma!” (Yûnus105)

Liderlere tapma?
Bil ki geçmişte müşrikler putlara tapıyorlardı. Şimdiki müşrik ise masiyette mahluka itaat ediyor. Bunlar liderlerini Allah’tan daha çok kutsallaştırıyorlar. Bunlara denilir ki: Onlar da sizin gibi bir beşerdir.
Idranın ve hayız kanının çıktığı yerden çıkmışlardır. Göklerde ve yerde onların bir ortaklığı yoktur. Allah katında sizin için şefaate güçleri yetmez. O halde onlara nasıl bağlanırsanız?! Hatta onlardan kimisi liderinin huzurunda eğilir veya âlemlerin Rabbine secde ettiği gibi liderine secde eder.
  Yönetici konumunda olanlara bizim itaat etmememiz gerekir. Onlara itaat, Allah’a itaatin bir parçasıdır. Bu itaat Allah’a itaatten bağımsız değildir. Ama Allah’a tapar gibi onlara tapmak, tam bir cahilliktir ve küfürdür.”(Muhammed b. Salih el-Useymin rahimahullah. El-Kavlu’l-Mufid ala Kitabu’t-Tevhid cilt 1. S. 404.)

Her kim Allah Teâlâ’yı Tevhid eder, şirk koşmadan ibadet ederse Tevhid üzerine ölürse cennete gider. “Ebu Zer radiyallahuanh ‘’Ey Allah’ın Nebisi ! Allah beni sana feda etsin! Sen taşlık yerin kenarında birisiyle konuşuyordun , fakat ben sana cevap veren bir kimse işitmedim’’ dedim ‘’ Bu Cibril aleyhisselam ‘dır .Harre ‘nin  yanında bana geldi de ,’’ Ümmetini müjdele ! Her kim Allah’a hiçbir şeyi ortak koşmayarak ölürse cennet’e girer!’’ dedi.(Buhari 6443 ; Müslim 94 sahih)

Paylaşmak için tıklayın

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

error: Content is protected !!