Emrulevvel

"…فَاعْلَمْ أَنَّهُ لَا إِلَهَ إِلَّا اللَّهُ" İlk Emir الأ مر ألأول Emrul Evvel

Bu asırda yaşayan bazı ilimden yoksun hoca ve   fikir adamları ey iman edenler iman diye tercüme etmeleri hatalı bir anlayıştır. Allah Ta’ala şöyle buyurmaktadır
“Ey iman edenler! Allah’a, Rasullerine, Rasullerine indirdiği Kitab’a ve daha önce indirdiği kitaba iman ediniz. Kim Allah’ı, meleklerini, kitaplarını, Rasullerini ve kıyamet gününü inkâr ederse tamamen sapıtmıştır.”(Nisa/136)

İbn Kesir rahimehullah der ki:
Allah Teala mümin kullarına imanın tüm hükümlerine, kısımlarına, rükünlerine ve temellerine iman etmelerini emrediyor. Burada var olan bir şeyin yapılması istenmesi yoktur. Bilakis tamamıyla mevcut olan şeyi kemale erdirme, onda sebat ve devam etme emri vardır. Bu müminin her namazda söylediği, “Bizi doğru yola ilet.”(Fatiha/6) sözü gibidir. Zira mânâsı, “Bizi doğru yolda basiretli eyle, hidâyetimizi artır ve onda sebat ettir” demektir.”

“Ey iman edenler Allaha Rasulüne iman edin” ayet kelimesi bütün müminler hakkında nazil olmuştur. Anlamı şudur:  Ey İman edip tasdik etmiş olanlar! Tasdikiniz ve (hidayet) üzerinde devam edin ve sebat gösterin.”(Kurtubi)

Paylaşmak için tıklayın

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

error: Content is protected !!