Emrulevvel

"…فَاعْلَمْ أَنَّهُ لَا إِلَهَ إِلَّا اللَّهُ" İlk Emir الأ مر ألأول Emrul Evvel

“Sizinle din hususunda savaşmamış, sizi yurtlarınızdan çıkarmamış olanlara iyilik yapmanızı ve onlara adaletli davranmanızı Allah size yasaklamaz çünkü Allah adaletli davrananları sever.”(Mumtehine/8)

“Allah ancak sizinle dininiz sebebiyle savaşmış, sizi yurtlarınızdan çıkarmış ve çıkarılmanıza yardım etmiş kimseleri veli edinmenizi size yasaklar. Kim onları veli (dost) edinirse işte onlar zalimlerin ta kendileridir.”(Mumtehine/9)

“Sizinle din hususunda savaşmamış, sizi yurtlarınızdan çıkarmamış olanlara” yani kâfirlerin zayıf olanları ile kadınları gibi din hususunda sizinle savaşmamış olan kâfirlere “iyilik yapmanızı” onlara ihsanda bulunmanızı “ve onlara adaletli davranmanızı” onlar hakkında adil olmanızı “size yasaklamaz, çünkü Allah adaletli davrananları sever. ”

Allah ancak sizinle dininiz sebebiyle savaşmış, sizi yurtlarından çıkarmış ve çıkarılmanıza yardım etmiş kimseleri veli edinmenizi size yasaklar. ” Yani Allah sizleri, sîzlere düşmanlık ederek, sizinle savaşıp sizi yurtlarınızdan çıkarmış, çıkarılmanıza da yardım etmiş bu gibi kimseleri veli edinmenizi yasaklamıştır. Bunları veli edinmenizi yasakladığı gibi, bunlara düşmanlık etmenizi emretmektedir. Sonra  Allah Teala onları veli edinmenin tehdidini daha da vurgulayarak: “Kim onları veli edinirse işte onlar zalimlerin ta kendileridir.

Paylaşmak için tıklayın

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

error: Content is protected !!