Emrulevvel

"…فَاعْلَمْ أَنَّهُ لَا إِلَهَ إِلَّا اللَّهُ" İlk Emir الأ مر ألأول Emrul Evvel

İnsanları kabir ve putlara duâ edip yalvarıp tapmaya davet edenler müşriklerin önde gidenidir. insanlara bu putlar dan uzak durmaları için Allah Teala’ şöyle buyurdu:
“Dedi ki: Siz ancak dünya hayatında, Allah’ı bırakıp bir takım putları,(Heyken Türbe kabirleri veli, veli zan ettikleriniz) kendi aranızda sevgi vesilesi yaptınız. Sonra kıymet günü birbirinizi inkar edip birbirinize lanetleyceksiniz. Varacağınız her ateştir ve sizin  için hiçbir yardımcınız da yoktur.”(Ankebut/25)

Sonra kiyamet gününde” durum tam aksine dönecek bu dostluğunuz, sevginiz kin ve nefrete dönüşecek sonra da kiminiz kiminizi red ve inkar edecek” yanı aranızda olan dostluğu karşılıklı olarak kabul etmeyip inkar edeceksiniz”  bazınız bazınıza lanet edecektir” yanı uyanlar duydukları kimselere, kendilerine uyulan kimseler de kendilerine uyanlara lanet edecektir. “Her bir ümmet girdikçe(Cehenneme) kardeşine lanet edecek.”(Ara 37) “O günde dostlar birbirirlerine düşmandır, takva sahipleri müstesna.”(Zuhruf 67)

Ehli sünnetin akide kitablarında Kabirlere gidin ve ölmüş kemikleri çörümüşlere istiğase yapın yanı ölmüş kişire duâ edip yalvarın medet umun diye bir görüş yoktur, aksine ölülere yalvarmak medet ummak şirktir diye kesin görüşler mevcuttur, ölmüş kemikleri çörümüşlere tapmaya davet edenler müşriklerin ta kendisidir. Her müşrik müşebbihtir Müşebbih kimdir?
Esas müşebbih Allah’u Teala dan başkasına ibadet eden kişidir  o kişi şeyhini veya taptıkları putları ve heykelleri Allah’u Te’âlâ ya denk etmiş benzetmiştir.
Nebi sallallahu aleyhi ve sellem büyük şirk işleyenlerin ebediyyen cehenneme de kalacağını beyan etmiştir: Cabir radiyallahu anh a der ki; Bir kişi Nebi sallallahu aleyhi ve sellem gelip Ey  Allahın Rasulu! Hangi namaz daha üstündür? diye sordu. Rasulullah sallahu aleyhi ve sellem :’’Kunutu(kıyamı) uzun olanıdır’’ buyurdu. Adam :’’Ey Allah’ın Rasulü! Hangi cihad daha üstündür?’’ deyince:’’ Atı öldürülen ve kanı akıtılandır’’ buyurdu. Adam: ‘’ Ey Allah’ın Rasulu! Hangi hicret daha üstündür?’’ deyince :’’ Allah’ın sevmediği şeyleri terk edenin hicretidir’’ Adam:’’Ey Allah’ın Rasulü! Hangi Müslüman daha üstündür?’’ dediğinde’’ Müslümanların dilinden ve elinden emin olduğu kimsedir’’ buyurdu. Adam : ‘’ Ey Allah’ın Rasulu! Vacip olan iki şey nedir?’’ dediğinde: ‘’ Allah’a şirk koşmadan ölen kişinin Cennete girmesi ve Allah’a bir şeyi şirk koşan kişinin Cehenneme girmesidir’’ buyurdu.”(Müslim, İman, 40; Tirmizi, 387; İbn Mace, 1421; Ahmed Müsnd, 2826; Sahih)

Nebi sallallahu aleyhi ve sellem küçük şirki ümmetine beyan etmiş ve bundan sakındırmıştır.
İbn Abbas radiyallahu anh dan : Adamın biri Rasulullah’sallallahu aleyhi veselleme: “Allah’ın ve senin istediğin olur” deyince, Allah Rasulu sallallahu aleyhi vesellem şu karşılığı verdi: “Beni Allah’a denk mi tuttun! Sadece Allah’ın istediği olur de. “(Ahmed Müsned, 32; İbn Mace, 2117; Sahih)

Huzeyfe radiyaslahu anh dan; Rasulullah sallallahu aleyhi ve sellem şöyle buyurmuştur: ” Allah’ın istediği ve filan kişinin istediği olur demeyin! Bunun yerine: Önce Allah’ın istediği, sonra da filanın istediği olur deyin.”( Ebu Davud, 4980; Ahmed Musned, 27; İbn Mace, 2118;Sahih

Allah azze ve celle’nin meşietine müdahale etmek kişinin ebedi cehenneme girmesine vesile olur. Bir müslüman şahıs fasık veya zalim de olsa bu şahsa “işte bu cehennem ateşindedir” denirse bu sözü söyleyen kişi Allah azze ve celle’nin meşietine müdahale etmiş ve kendisi o şahıs hakkında Allah katındaki hükmünü biliyormuş gibi hüküm vermiş olur. O zalim ve fasık şahsın belki Allah katında mazereti olan veyahutta Allah azze ve celle’nin affedeceği bir amelinin olduğunu kimse bilemez. Bir kişinin cennetlik yahut cehennemlik olacağını söylemek Allah azze ve celle’nin meşietine müdahale etmek olur. Bu sözüde söyleyen kişinin Allah azze ve celle’nin meşietine müdahale ettiğinden dolayı cehenneme girmesine vesile olur. Allah azze ve celle bizi bu gibi durumlardan bizi muhafaza eylesin.

Kendini islama nispet eden insanların bazıları yalancıdır bu şahıslar Sahabe Taabiin ve ehli sünnetin imamlarının din anlayışına atalar veya Vehhâbi dini derler. Sahabe Taabiin ve ehli sünnetin din anlayışı dosduğru yoldur  Dinlerini tahrif eden Yahudi ve hristiyanlar bile Musa ve İsa aleyhisselamin havarilerini sever ve onlara hiç kötü söz söylemezler. Bu şahısların islam dini ile alakaları yoktur bunlar birer sapık ve sapırıcı şeytanın askerleridir…”

Yaklaşmak olan yaklaştıkça Tevhid ehli olmayan putlara kabirlerde ölmüş kemikleri çörümüşlere ibadet edenlere ve Allah tealanın Şeriatını inkar edip müşrik kafir olanların vay haline.”

“Yakın olan(kıyamet) yaklaştıkça yaklaştı.” Onun Allah tan başkası açığa çıkaracak yok.” Şimdi siz bu sözden dolayı mi hayret edersiniz?” Ve gülersiniz de ağlamaz mısınız?” (Bir de üstelik) Oyalanıp, eğlenirsiniz,” Haydı artık, Allah’a secde edin ve ibadet edin. “(Necm 57 58 59 60 61 62)

(أَزِفَتِ ٱلۡـَٔازِفَةُ ۝  لَیۡسَ لَهَا مِن دُونِ ٱللَّهِ كَاشِفَةٌ ۝  أَفَمِنۡ هَـٰذَا ٱلۡحَدِیثِ تَعۡجَبُونَ ۝  وَتَضۡحَكُونَ وَلَا تَبۡكُونَ ۝  وَأَنتُمۡ سَـٰمِدُونَ ۝  فَٱسۡجُدُوا۟ لِلَّهِ وَٱعۡبُدُوا۟ ۩)

Paylaşmak için tıklayın

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

error: Content is protected !!