Emrulevvel

"…فَاعْلَمْ أَنَّهُ لَا إِلَهَ إِلَّا اللَّهُ" İlk Emir الأ مر ألأول Emrul Evvel

Allah Teala’nın sınırlarnı korumak
Abdullah b. Abbas radiyllahu anhumâ şöyle rivayet eder: “Rasûlullah sallallahu aleyhi ve sellem’ın terkisinde idim, buyurdular ki: Ey oğul! Sana bazı kelimeler öğreteceğim: Allah’ı koru ki O da seni korusun. Allah’ı koru ki O’nu karşında (yanında) bulasın. İstediğin zaman Allah’tan iste. Yardım dileyeceğin zaman Allah’tan dile.
Şunu iyi bil ki, eğer bütün insanlar bir konuda sana faydalı olmak için bir araya gelseler, Allah’ın senin lehine yazmış olduğu dışında bir fayda veremezler. Yine eğer insanlar sana bir konuda zarar vermek için toplanacak olsalar, Allah’ın senin aleyhine yazmış olduğu dışında bir zarar veremezler. (Çünkü) kalemler kaldırılmış ve sayfalar kurumuştur.”(Tirmizi, 2516; Ahmed, Müsned, 2527; Sahih)

Allah’I koru ki o da seni korusun Rasûlullah sallallahu aleyhi ve sellem’ın “Allah’ı koru ki…” sözünün anlamı şudur:
Allah’ın sınırlarını, haklarını, emirlerini ve yasaklarını koru. Bunu korumanın yolu da, emirleri tam olarak yerine getirmek, yasaklarından gereği gibi kaçınmak, çizdiği sınırlarda durmak, emrettiği şeyleri aşmamak ve izin verilen noktaları aşıp yasaklara dalmamak suretiyle olur. Bu şekilde davranan kişi, Allah Teâlâ’nın kitabında şu buyruğunda övdüğü Allah’ın sınırlarını koruyan kimselerden olur:
“İşte size vaad edilen cennet! Ki o, daima Allah’a yönelen, (O’nun buyruklarını) koruyan, görmeden Rahmân’a saygı gösteren ve (Allah’a) dönük bir kalp getiren herkesin (mükâfatı budur).”(Kaf/ 32-33)

Paylaşmak için tıklayın

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

error: Content is protected !!