Emrulevvel

"…فَاعْلَمْ أَنَّهُ لَا إِلَهَ إِلَّا اللَّهُ" İlk Emir الأ مر ألأول Emrul Evvel

Şeyh AbdulAziz bin Abdullah bin baz rahimehullah’ın Tevhid Nasihati
Ey Kardeşlerim! Şüphesiz Allah (عز وجل) mahlukatı O’na hiç birşeyi şirk koşmamaları ve yalnızca kendisine İbadet etmeleri için yarattı.
Onları boşuna yaratmadı. Şüphesiz Onlar Allah’a ibadet etmek için yaratıldılar. Erkekleri ve Kadınları, Arabları ve acemleri, cinleri ve insanları ile hepsi Allah’a ibadet etmek için yaratıldı. Onlar başı boş yaratılmadı. Allahu (تعالى) dediki: “şüphesiz, Ben Cinleri ve insanları yalnızca bana ibadet etsinler diye yarattım.. Ben, onlardan bir rızık istemiyorum. Beni doyurmalarını da istemiyorum.. Şüphesiz ki Allah, rızıklandıran, güç ve kuvvet sahibi olandır.” Zariyat/56-57-58
Allah Teala diyor ki: bu Onun için yaratıldıkları ibadettir.  Allah Subhanehu Te’ala dediki: “Ey insanlar; sizi ve sizden öncekileri de yaratan Rabbinize ibadet edin, ta ki, takva sahibi olasınız.” Bakara/21  ve bunun için Resul’leri (عليهم الصلاة والسلام) gönderdi.
Teala dediki: “Andolsun, Biz her ümmete Allah’a ibadet edin ve Tağuttan kaçının, diye emretmeleri için bir Resul gönderdik.” (Nahl/36)
Allah Teala  dediki: “Senden önce hiçbir Rasul göndermedik ki ona: “Benden başka hak İlâh yoktur; o halde bana ibadet edin” diye vahyetmiş olmayalım.” (Enbiya/25)
Teala dediki: “Yoksa insan başıboş bırakılacağını mı sanır? (Kıyame/36)
Ma’rufu emretmeden münkerden alıkoymadan, zorlukları geçeceğini mi sanırsın?Asla.
Allahu Teala müşriklerin yaptığını reddederek dediki: “sizi boşuna yarattığımızı mı sandınız.”( Mu’minun/115)
nasıl böylebir şeyi zannedip düşündünüz. Şüphesiz Allah Teala mahlukatı O’na hiç birşeyi şirk koşmamaları ve yalnızca kendisine İbadet etmeleri için yarattı.
İşte Bu İbadet İslam dinidir. iman ve Hidayettir. Takva ve Birrdir. Allahı Tevhid (birlemek) ve O’na itaat etmektir. İşte bu has ibadettir.
Allah O’na islam adını verip, Şöyle dedi:  “Şüphesiz Allah indinde tek din İslamdır.”(Ali İmran/19)
Ona İman adını verip şöyle dedi: “Ey İman edenler! Allah’a ve Rasulüne iman edin.”(Nisa/136)
Hidayet adını verip şöyle dedi: “Halbuki kendilerine Rabblarından hidayet gelmiştir.”(Necm/23)
Birr adını  verip şöyle dedi: “Yüzlerinizi Doğu ve Batı tarafına çevirmeniz (birr) değildir. Lakin asıl (birr): Allah’a, ahiret gününe, meleklere, kitablara, Rasullerine iman etmektir.” (Bakara/177)
Ona takva adını verip şöyle dedi: “Ey insanlar! Rabbinizden sakının.” (Lokman/33) Ey İman edenler Allah’tan sakının.” (Haşr/18)
İşte Bu İbadet  için İnsanlar ve cinler yaratıldı. O Allah korkusu ve sanmaları islam, iman, Hidayet, Allahın tevhidi, ve ona olan taattir.
Mükellef olan herkesin Yalnızca Ona ibadet etmesi gerekir. Şüphesiz Bunun için yaratıldılar. Aynı şekilde O’nu Tevhid etmeleri ve ona karşı ihlaslı olmaları Ona ve Resul’lerine iman etmeleri  gerikir. Allah ve Resul’ünün haber ettiği herşeye Ahiret gününe cenete, cehenneme, hesaba, cezaya ve diğerlerine iman etmeleri gerekir.
Aynı şekilde Allah’a, Meleklerine, Kitaplarına Resul’lerine, ahiret gününe, kadere hayrı ve şerri ile İman etmeleri onlara vacibtir.
İşte böyledir Allah’ın kendisi için Rasuller gönderdiği din. Onun için  Allah Teala Tevhid etmeleri, ve ona itaat etmeleri için kulları yarattı.
Ona ve Resul’lerine iman etmeleri Dininde istikamet üzere olmaları için yarattı.
Ey Allah’ın erkek ve kadın kulları Allah’a ve Rasulüne iman etmeniz size vaciptir. Allahı Tevhid edip ona itaat ederek ve Rasulüne ittiba ederek, Farzlarını Eda edip Haramlarından kaçınarak  hududunu çiğnemeyerek iman tahkik edilebilir.
işte Allah’ın dini Budur mahlukatı bunun için yarattı. “Şüphesiz Allah indinde tek din İslam’dır.” (Ali İmran/19)
“Bugün, dininizi kemale erdirdim, üzerinize olan nimetimi tamamladım ve size din olarak İslamdan hoşnut oldum.” (Maide/3)
Tercüme : Mahmud Yıldırım

Şeyh Abdulaziz bin Baz rahimehullah der ki: Din kardeşin sana nasihat eden, hata yaptığında seni uyaran hatırlatandır. Yoksa senden habersiz, yüz çeviren,yaptığın hatadan ötürü seni uyarmayan, ve seni güzel gösteren kişi gerçek din kardeşin değildir. Gerçek din kardeşin sana nasihat eden, bir yanlışlık yaptığında seni uyaran,seni Allah’ a çağıran , Kurtuluş yolunu sana gösterip taki o istikamette gidesin, helaka götüren yoldan seni sakındırıp, o yolun kötü akibetini sana gösterip taki ondan sakinasin. Ve sakın ümitsizliğe düşme! bunun bana hiç menfaati yok, bunda hayir yok deme.! (bin baz’ in bütün fetvalari içeren kitabından alınmıştır 14/21) 

Paylaşmak için tıklayın

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

error: Content is protected !!