Emrulevvel

"…فَاعْلَمْ أَنَّهُ لَا إِلَهَ إِلَّا اللَّهُ" İlk Emir الأ مر ألأول Emrul Evvel

“Allah, mü’min erkeklere ve mü’min kadınlara, içinde ebedî kalmak üzere altından ırmaklar akan cennetler ve Adn cennetlerinde güzel meskenler vaad etti. Allah’ın rızası ise hepsinden büyüktür.İşte büyük kazanç da budur.”(Tevbe/72)

Allah azze ve celle mü’min kadınlara ve mü’min erkeklere hazırladığı “içinde ebedî kalmak” yani sonsuza dek durmak “üzere” hazırladığı “altından ırmaklar akan cennetler ve Adn cennetlerinde” bulunan daimi güzellikleri, nimetleri ve “güzel meskenleri, yani yapısı güzel ve yaşamı hoş köşkleri “vaad etti.”

Buhârî ve Müslim’in Sahih’lerinde Ebû Musa el-Eş’ari -radıyallâhu anh-‘Dan yaptıkları rivayete göre Rasülullah -sallallâhu aleyhi ve sellem- şöyle buyurdu: “İki Cennet vardır ki, bunların kapları ve içindekilerin tamamı gümüştendir. İki Cennet vardır ki bunların kapları ve içindekilerin tamamı altındandır. Adn Cennetindeki topluluğun Rablerine bakmaları önündeki tek engel O’nun yüzünde bulunan büyüklük  örtüsüdür.”(Buhari, 4878;Müslim,180; Sahih)

Buhârî ve Müslim’in Sahîh’lerinde Ebû Hureyre  radıyallâhu anh dan rivayet ettiklerine göre Rasülullah -sallallâhu aleyhi ve sellem- “Kim Allah’a ve Rasulune iman eder, namaz kılar, Ramazan orucunu tutarsa onu cennetine koyması Allah Teala üzerinde bir haktır. İster hicret etsin, ister doğduğu evinde otursun” buyurdu. Sahabiler: “Ey Allah’ın Rasulu! İnsanlara bunun müjdesini vermeyelim mi?” dediler. Nebi sallallâhu aleyhi ve sellem  şöyle devam etti: “Cennet’te Allah’ın cihad edenler için hazırladığı yüz derece vardır. Onların her iki derece arasında yeryüzüyle gökyüzü arasındaki gibi mesafe vardır. Allah’tan istediğinizde Firdevs’i isteyin. Çünkü Firdevs Cennetin tam ortası ve en yüksek yeridir.  Üzerinde de Rahmân’ın Arşı vardır Cennetin nehirleri oradan akar.”(Buhari, 2790; Ahmed, Müsned, Sahih)

Paylaşmak için tıklayın

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

error: Content is protected !!