Emrulevvel

"…فَاعْلَمْ أَنَّهُ لَا إِلَهَ إِلَّا اللَّهُ" İlk Emir الأ مر ألأول Emrul Evvel

Ey kitap ehli! Size Rasulümüz geldi. O,kitaptan gizlediğiniz birçok yeri size açıklıyor,birçoğundan da vazgeçiyor.İşte Allah tan size bir nur(Nur kurandır) ve apaçık bir kitap gelmiştir.(Mâide/15)

Sapık ve saptırıcı sofilerin bu ayete geçen siz bir nûr geldi Nur Rasulullah sallallahu aleyhi sellem dır demeleri ayeti Yahudiler ve Hristiyanlar gibi tahrif etmektir hiçbir müfessir bu âyeti bu sapık cahiller gibi tefsir etmişlerdir.

İbn Kesir rahimehullah der ki; Allah Teâlâ, şerefli Rasûlune  inzal buyurduğu yüce Kur’an’ı haber veriyor. Ve şöyle diyor : Gerçekten Allah’tan size bir nûr ve apaçık bir kitâb gelmiştir. Allah onunla, rızasını gözetenleri selâmet yollarına iletir. Kurtuluş, selâmet ve doğruluk yollarına götürür. İzniyle onları karanlıklardan aydınlığa çıkanr ve dosdoğru yola iletir.» Her türlü tehlikeli noktalardan kurtarır. Yolların en açığım önlerine serer, kaçınılacak yollardan onları kaçındırır. Onları işlerin en güzeline muvaffak kılar, sapıklığı gidererek en doğru yola yönlendirir.”

” Size muhakkak ki Allah’tan bir nûr” yani bilgisizliğin karanlıklardan ve sapıklığın körlüğüne karşı kendisiyle aydınlanılan Kur’an’ı “apaçık kitab gelmiştir.” İnsanların din ve dünya ile ilgili gerek duyacakları Allah Teala’nın  isimleri sıfatlarını fiili sıfatlarını bilmek, şer’î hükümlerini ve cazai hükümlerini bilmek gibi. Neye ihtiyac duyurlarsa her husus açık beyan edilmiş  bir kitabtır.”(Tefsiri’s-Sadi)

Paylaşmak için tıklayın

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

error: Content is protected !!