Emrulevvel

"…فَاعْلَمْ أَنَّهُ لَا إِلَهَ إِلَّا اللَّهُ" İlk Emir الأ مر ألأول Emrul Evvel

Cahş kızı Zeyneb radiyallahu anh dan; Nebi sallallahu aleyhi sellem; Uykusundan şöyle diyerek uyandı; “Allah tan başka hak ilah yoktur. Yaklaşan bir şerden dolayı vay arabların haline! Bu gün Yeccuc ile Mecuc seddinden şunun kadar bir yer açıldı. “ Sufyan da eli ile on düğümü yaptı. Ben; Ey Allah’ın Rasulu aramızda salihler de bulunurken helak olurmuyuz dedim O; Günahlar çoğalırsa evet dedi.”(Buhari, 3596; 7059; 7135; Müslim, 2880; Tirmizi, 2187; İbn Mace, 3953; Sahih)

Müslim’den gelen rivayette; Ebu Hureyre radıyallahu anh’den rivayete göre, Rasulullah sallallahu aleyhi ve sellem şöyle buyurdu: “Karanlık gecelerin parçaları gibi olan karışıklıklar gelmezden önce hayırlı amellere koşun. O günler gelince kişi mümin olarak sabahlayıp kafir olarak akşamlar, kimileride mümin olarak akşamlayıp kafir olarak sabaha çıkarlar. O gün insanlar dinlerini dünyalık karşılığında satacaklardır.” (Müslim İman, 51; 118; Tirmizi, 2195; Sahih)

Tirmizi’den gelen rivayette; Hasan el Basri rahimehullah’dan rivayet edilmiştir: “Kişi mü’min olarak sabahlayıp kafir olarak akşamlar, mü’min olarak akşamlayıp kafir olarak sabahlar.” Hakkında şöyle derdi. “Kişi kardeşinin canı malı ve ırzını haram kabul ederek sabahlayıp, akşama mubah sayar hale gelir. Yine mü’min kardeşinin canı malı ve ırzını haram kabul ederek akşamlayıp sabaha mubah sayar halde çıkar.” (Tirmizi, 2198; Sahih)

Paylaşmak için tıklayın

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

error: Content is protected !!