Emrulevvel

"…فَاعْلَمْ أَنَّهُ لَا إِلَهَ إِلَّا اللَّهُ" İlk Emir الأ مر ألأول Emrul Evvel

Sofilerin şeyhleri insanları kendilerine ibadet etmeye davet ederler.Rasuller Nebiler ve mukarreb melekler tarikat şeyhleri gibi  kendilerine ibadet etmeye asla davet etmezler bu ayetlerle sabittir Rabbim söyle buyurmuştur:”

Hiçbir beşerin Allah’ın kendisine kitabı, hikmet ve Nubuvet risalet  vermesinden sonra insanlara Allah’ı  bırakıp banada ibadet edin! demesi mümkün değildir. Bilakis Öğretmekte ve bellekte olduğunuzda kitab gereğince Rabbaniler olunuz.”(Ali İmran 79)

Allahu teala kitab hikmet ve Nubuvet verdiği hiçbir kimsenin insanlara. Allah teala dişinde bana ibadet edin yanı Allah ile birlikte banada  dua ibadet edin” demesi yaraşmaz. Böyle bir şey söylemek bir Rasule veye bir Nebiye yaraşmasa,bunlar dışında da hiç kimseye yaraşmaz.

Abdullah İbn Abbas  radiyallahu anh şöyle tefsir etmiştir: Rabbaniler olun yanı hikmet ilim ve hilm sahibi kimseler olun. İbn Kesir

Ve size, ‘Melekleri ve Nebileri (kendilerine ibadet edininen) İlahlar edinin’ diye de emr etmez. Siz müslüman olduktan sonra hiç size kafirliği emreder mi?” (Ali İmran 80)

Yanı,ne gönderilmiş bir ne Rasul ve Nebi ne de Allah’a yakın mukarreb bir melek Allah tan başkasına ibadet etmenizi emretmez. “Siz müslüman olduktan sonra hiç size kafirliği emredermi? Bunu ancak  Allah teala dan başkasına ibadete çağıran kimse yapar. Allah teala dan başkasının ibadete çağıran kimse ise küfre çağırmış ve kafir olmuş olur. Oysa Rasuller ve Nebiler ancak Tevhide çağırırlar ki,oda yanlız hiçbir dengi ortağı bulunmayan Allah tealaya davet etmektir. Allah Allah Azze ve celle şöyle buyurmuştur: Senden önce hiçbir Rasul göndermedik ki ona, “Benden başka hak ilah yoktur: şu halde bana ibadet edin diye vahyetmiş olmayalım.”(Enbiya 25)

Paylaşmak için tıklayın

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

error: Content is protected !!