Emrulevvel

"…فَاعْلَمْ أَنَّهُ لَا إِلَهَ إِلَّا اللَّهُ" İlk Emir الأ مر ألأول Emrul Evvel

Haricilerden basit bir fıkıhı bilgiyi bile ilmi olarak bilmezler. Şevval aynın ikinci günü esas almış ve bayram ilan etmışler. Şevval ayı Türkiye de her yerde ikinci akşamı gözükür kırk beş veya elli dakika kalır ve batar bir daha gözükmez.

Bu fıkıhsız tekfirci hariciler hilâli merhaleleri bilmezler o kadar cahillerdir ki akideye taallük eden meselelerinde kendilerini alleme zan ederler, halbuki bu cahiller hilâlin fıkıhını bilmiyorlarki tekfir ilgili fıkıhı bilsenler.

Tekfirici hariciler şevvalin ikici günü bayram ilan ettiler, bayram ilan ettileri gün hilal elli dakikaya kadar gök yüzünde kaldı ve batı Şevvalin ikinci günüydü.

Numan b. Beşir radiyallahu anh’dan rivayete göre, şöyle demiştir: “Allah’a yemin olsun ki bir günde kılınan son namaz olan yatsı namazının vaktini en iyi bilen benim. Rasûlullah sallallahu aleyhi ve sellem yatsı namazını üç günlük ay battığı anda kılardı.”Nesai.526.Ebû Davudt.419.Tirmizî,165.Sahih

Ay, birinci gün güneşin batmasını müteakip Batıdan görünür, görünmez 15-20 dakika içinde kaybolur. İkinci gün batıda biraz yüksekte görünür, 40-45 dakika içinde kaybolur. Üçüncü gün daha yüksekte görünür.1 saat 20-25 dakika arasında batar. İşte Resulullah sallallahu aleyhi ve sellem’in Yatsı namazını ayın üçüncü günü ay batıdan battığı saatte kılmıştır.

Paylaşmak için tıklayın

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

error: Content is protected !!