Emrulevvel

"…فَاعْلَمْ أَنَّهُ لَا إِلَهَ إِلَّا اللَّهُ" İlk Emir الأ مر ألأول Emrul Evvel

“Evinizde oturun ilk cahiliye kadınları gibi açıp saçılarak  kıvırtarak yürümeyin…”(Ahzab 33)

“İlk cahiliye kadınları gibi açılıp saçılarak kıvırtarak yürümeyin.” Yani,evlerizden dışarıya çıktığınız vakit o cahiliye dönemi kadınları oldukça kırıtarak ve salınarak bir yürüyüşleri vardı.onların yürüdükleri  gibi yürümelerini, Allah Teala yasaklamıştır. Yani süslenerek yahut koku sürünerek bilgi sahibi bulunmayan dine bağlılıkları da söz konusu olmayan ilk cahiliye mensuplarının adeti üzere çokça dişarı çıkmayın. Bütün bunlar ise kötülüğü ve onun sebeplerini bertaraf etmek içindir.

Mucahid rahimehullah der ki: “Kadınlar erkekler arasında yürürdü. İşte açılıp saçılmaları bu idi.” (Kurtubi İbn Kesir )
مجاهد كانت المرأة تجرج تمشي بين يدي الرجال

Bu asırda kadınlar sıkma baş,yarı çıplak göbek,açık veya sütyen ile sokakta toplu taşımada,iş yerlerinde hiç utanmadan sıkılmadan geziyorlar.Allah tealanın hudutlarını hiçe sayan bir tutum içindeler.Nebi sallallâhu aleyhi ve sellem bunlar hakkında şöyle buyurmuştur.

İmam Buhari den gelen sahih hadiste Abdullah İbn Abbas radiyallah anh dan rivayet edildiğine göre, Rasulullah  sallalahu aleyhi ve sellem  erkeklerden,kadınlara benzemeye özenen  kimselere ve kadınlardan erkeklere benzemeye özenenlere lanet etti.”(Buhari 7 205 Ebu Davud 4930 İbn Mace 1904)

Kadınlar,bu asırda erkek gibi giyinip,yarı giyinik ve yarı çıplak utanmadan edepsiz tutum içinde hareket ediyor,emir ve haram onlar için hiçbir şey ifade etmiyor.Nebi sallallahu aleyhi ve sellem  böyle yapanlar hakkında şöyle buyurmuştur.
Buhari’den gelen sahih bir rivayette; Ummu Seleme radıyallahu anh’dan Nebi sallallahu aleyhi ve sellem bir gece uyanmış ve şöyle buyurmuştur: “Allah’ı tenzih ederim. Bu gece ne fitneler indi, bu gece ne hazineler açıldı! Kim şu odalarda yatan kadınları uyandıracak? Dünyada nice giyinik kadın vardır ki ahirette çıplak kalacaktır.” (Buhari, 115; Sahih)

Beyhaki’den gelen bir rivayette; Ebu Hureyre radıyallahu anh hanımların ince elbiseler giymelerini söz konusu etmiş ve şöyle demiştir: “(Böyle giyinenler) giyinmiş çıplaklar, nimet içinde bedbaht olanlardır.” (Hakim, Beyhaki)

İbn Abdilberr dedi ki: “‘Giyinik çıplaklar’ sözüyle altını gösteren, vücut hatlarını belli eden elbiseler giymiş olan kadınlar kast edilmektedir. Bu kadınlar ismen giyinmişlerdir; ancak gerçekte çıplaktırlar.”

Allah Tealanın dînini örtünme hükmünü helal sayarak, ben özgür biriyim dilediğimi yaparım! açık olmak,çağdaş olmanın gereğidir diyen hatta örtülü ve peceli müslüman kadınları yobaz diyenler,örtünmeyi geri ve çirkin görenler kafir ve müşriklerdendir.

İki sınıf insan cehennemdedir
Bu asırda büyük günahlar çoğalmıştır.Bunlar küfür, şirk, Allah azze ve celle’ye asi olmak, haksız insan öldürme, zina, içki, faiz ve anne/babaya asi olma hat safaya ulaşmıştır. Kadınların çıplak bir şekilde dışarı çıkması fitnesi de yine bu asırda hatsafaya ulaşmıştır. Kadınların,genç/yaşlı olsun evin dışında sokaklarda deniz kenarında çıplak gezmesi büyük bir günahtır. Örtünen kadınlarında Allah ezze ve celle’nin emrettiği şekilde örtünmemeleri büyük bir cürümdür. Dar örtü, sıkma başörtü, daracık pardesu ve sadece başı örten başörtü Allah azze ve celle’nin emri değildir. Buhari’den gelen rivayette; Ebu said el- Hudri radıyallahu anh’dan Nebi sallallahu aleyhi ve sellem söyle buyurdu; “Ey kadınlar topluluğu sadaka verin! Bana cehennem ehlinin çoğunluğunun kadınlar olduğu gösterildi.” (Buhari, 304; Sahih) Nebi sallallahu aleyhi ve sellem doğru söylemiştir. Sokaklara, deniz kenarlarına gidin bakın kadınlar çırılçıplaklar. Bunu ancak ilim’den  vakıadan ve akıldan noksan insanlar bu haberi inkar eder.

Müslim’den gelen rivayette; Ebu Hureyre radıyallahu anh’dan; Rasulullah sallallahu aleyhi ve sellem şöyle buyurdu: “Cehennemliklerden olup henüz görmediğim iki sınıf insan vardır. Bunların biri beraberlerinde inek kuyruklarını andıran kamçılar ile onlarla insanları döven bir topluluktur.Diğeri ise giyinmiş ama çıplak, meylettiren ve meyleden, başları yan yatmış deve hörgüçlerini andıran kadınlardır. Bunlar cennete girmezler,Kokusunu dahi almazlar. Şüphesiz onun kokusu şu kadar şu kadar mesafeden alınır.” (Müslim, 2128; Sahih)

“Cehennem ehlinden olan henüz görmediğim iki sınıf vardır…” Bu hadis, nübüvvet mucizelerindendir. Gerçekten iki sınıf da ortaya çıkmıştır. Bunlar halen vardır. Bu hadisle bu iki sınıf yerilmektedirler. Hadisteki, ‘giyinmiş çıplaklar’ ifadesi, güzelliklerini sergilemek için, vücutlarının bir kısmı görünecek şekilde açık giyinenler veya vücutlarını vasfeden ince, dar kıyafetler giyinenleri ifade etmektedir. ‘Başları Horasan develerinin eğilmiş hörgüçleri gibi olan kadınlar!’ ifadesiyle de, saç örgülerini başlarının üzerinde, deve hörgücü gibi topuz yapan kadınlar anlatılmaktadır.

“Cehennem ehlinden olan henüz görmediğim iki sınıf vardır…” Bu hadis, nübüvvet mucizelerindendir. Gerçekten iki sınıf da ortaya çıkmıştır. Bunlar halen vardır. Bu hadisle bu iki sınıf yerilmektedirler. Hadisteki, ‘giyinmiş çıplaklar’ ifadesi, güzelliklerini sergilemek için, vücutlarının bir kısmı görünecek şekilde açık giyinenler veya vücutlarını vasfeden ince, dar kıyafetler giyinenleri ifade etmektedir. ‘Başları Horasan develerinin eğilmiş hörgüçleri gibi olan kadınlar!’ ifadesiyle de, saç örgülerini başlarının üzerinde, deve hörgücü gibi topuz yapan kadınlar anlatılmaktadır.”

Deyyus kimdir?

Abdullah İbn Umer radiyalahu anh dan; Nebi sallallahu aleyhi ve sellem şöyle buyurdu;’’Üç kişi cennete giremez ve kıyamet gününde Allah onlara bakmaz. Bunlardan biri anne babasına asi olan kişi,diğeri erkeklere benzemeye çalışan kadın,diğeri de deyyus olan kişidir. Allah kıyamet gününde üç kişiye bakmaz. Bunlardan biri anne babasına asi olan kişi ,diğeri içki müptelası,diğeri de yaptığı iyiliği başa kakan kişidir.’’(Ahmed Müsned, 6180; Hasen)
Deyyus eşini kıskanmayan kişidir,
Sokaklarda kadınlar çırılçıplak bu kadınlarda Allah Teala’nın korkusu olmadığı gibi,haya ve edep de yok olmuş. Bu kadınların,Babası,kardeşi  ve eşi yokmu ki bu kadınlara engel olsun, bu kadınlar çırılçıplak dişarı çıkarmaktan  utanmıyorlarmı. İnsan haya eder utanır. Haya,edep diye bir şey kalmamış. Rabbim bizleri bunların şerrinden muhafaza etsin. Eşini  kızını kıskanmayan deyyus dür.” A Kadir Gören

Paylaşmak için tıklayın

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

error: Content is protected !!