Emrulevvel

"…فَاعْلَمْ أَنَّهُ لَا إِلَهَ إِلَّا اللَّهُ" İlk Emir الأ مر ألأول Emrul Evvel

Kavmiyetcilik yapan insanlar türk olsun kürt olsun tevhid aslını anlamayan şirkin aslını bilmeyen hadını aşan kitap sünneti inkar eden insanlardır. Kuran ve sünneti kabul eden insanlar ırkçılık yapmaz.
Kavmiyetcilik yerilmiştir ve Adem aleyhisselamın topraktan haratılmıştır.
Cundub’b. Abdillah el-Becelî radiyallahu anh  dedi ki; Rasûlullah  şöyle buyurdu; “Her kim bayrağı altında kavmiyet ve asabiyyete çağırarak, yahut kavmiyet ve asabiyyete yardım ederek öldürülürse, onun bu ölümü tam bir câhiliyet ölümü olur.”(Müslim, İmare,13;Nesai, 4115; Sahih)

Ubey ibn ka’b radiyallahu anh dan Nebi sallallahu alehi ve sellen şöyle buyurdu “Bir kimsenin cahiliye âdetince, kavmine intisap ederek  ve onlarla övündüğünü  duyacak olursanız ona: ‘Babanın bilmem nesini ısır!’ deyiniz. Ve bunu açık açık söyleyerek, îmâ ve kinayede de bulunmayınız” (Ahmed İbn-i Hanbel, Müsned, Bu Hadisi Şehy Elbani rahimehullah Sahihlemiş Abdulkadir Arnavut hasenlemiş)
Ebu Hüreyre radiyallahu anh’dan rivayet edildiğine göre Rasulullah sallallahu aleyhi ve sellem şöyle buyurdu: “Aziz ve Celil olan Allah bizden cahiliye  devrinin kabalığını ve babalarla övünmeyi gidermiştir. Mümin olan takva sahibidir. Kafir olan ise şakidir. Siz Adem’ aleyhisselamın çocuklarısınız. Adem de topraktan yaratılmıştır. Bir kısım erkekler, bir kavimle  övünmeyi terk etsinler. Çünkü onlar cehennemin kömüründen bir kömürdürler, yahut onlar Allah indinde burnu ile pislik yuvarlayan pislik böceğinden daha aşağıdırlar.”(Ebû Dâvud,5116; Hasen)

Paylaşmak için tıklayın

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

error: Content is protected !!